Skip to content

Cum e cu Frogu’

iulie 7, 2011

Mai nou tânjesc după internetul mobil. Astfel încât am cochetat ceva vreme cu netul de la Cosmote, apoi, am dat cu subsemnatul şi pe o cartelă Vodafone unde eram limitat cum se purta atunci, cum se poartă şi azi, la 250 de mb trafic per lună.
Recunosc că viteza era, uneori, bunicică. Aş tinde chiar să le cred reclamele în care anunţau sus şi tare că au cel mai rapid internet mobil. Mă rog, rapid pentru un internet mobil. Mai multe despre asta se poate citi aici.

Să trecem la broaşte căci deunăzi am reuşit să pun mâna pe o cartelă Frog activată deja cu extracţiunea Frog Promo. Se pot vedea răzleţe reclame pe posturile autohtone de televiziune ce promovează serviciile Frog- de comunicare prin voce sau date. 75 de minute şi sms-uri „naţionale”, 3000 de minute în reţeaua Cosmote- din care provine şi broască noastră, câteva bâzdâgănii plus, ceea ce mă interesa mai mult – internet nelimitat prin gprs şi 250 de mb de trafic în internet folosind telefonul ca un modem 3G.

Din start se poate spune despre Frog că nu se pricepe la orăcăit. Ba chiar deloc. Cartela cumpărată beneficia de 6 eurocredit, chiar dacă pe ambalajul ei nu era niciunde stipulat faptul ăsta. Iar atunci când spui că ai „browsing nelimitat prin serviciul web’n’walk” se pot înţelege destul de multe.

Internetul nu se poate compara, din punct de vedere al vitezei, cu cel oferit de Vodafone. Să nu uităm că, la ora actuală, e cel mai ieftin serviciu de pe piaţă. Pe lângă asta, pune la dispoziţie şi o extraoptiune bună de voce.
Cred că, de cele mai multe ori utilizatorii de cartele preplătite nu obişnuiesc a face o reîncărcare mai mare de 7 euro. Astfel a utiliza o extraoptiune doar de acces la internet care ar fi consumat 1/3 din credit, fără a include vreun alt beneficiu, părea oarecum a limita utilizatorul.

Altfel, la activare cartelei, înainte de a profita de toate ofertele, va trebui să ne batem cu toţi roboţii telefonici din lume, pierzând mai bine de jumate de ceas în activarea şi configurarea fiecărui serviciu în parte. MMS, notificări dinspre şi către Twitter prin sms, muziton sau altele.
A, cel ce-şi activează serviciul muziton trebuie să ştie că acesta rămâne activ şi în cazul în care utilizatorul renunţă la Frog Promo, lucru ce l-ar putea costa, ulterior, 0,25 euro credit/lună.

Într-un final, îl recomand pe Frog. Nu degeaba are el trei gagici. Însă, din momentul alegerii, va trebui să ne aşteptăm şi la dezavantajele întâmpinate într-o reţea ieftină, precum Cosmote. Dezavantaje despre care voi scrie într-un post viitor.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: