Skip to content

Ce se întâmplă dacă îţi baţi prea mult covoarele?

mai 11, 2011

Poliţiştii comunitari vor fi chitiţi, atât cu ochii cât şi cu chitanţierul de amenzi, pe cei ce vor mai îndrăzni să îşi bată covoarele pe barele din faţa blocurilor; ducându-se la pieire, dacă îi putem spune astfel, un vechi hobby al românilor, popularizat de epoca de aur, o dată cu decizia ca fiecare asociaţie de locatari să desfiinţeze vechile bătătoare de covoare, amplasate aproape în faţa fiecărui bloc ceauşist. Deocamdată, doar în Oradea.

Da, iar mie îmi pare normal! Şi vă voi spune şi de ce.
Vecinul Tudorel (îl vom numi generic) de la blocul B13 (tot generic) avea o dambla. De fiecare dată când apăreau neînţelegeri în familia sa, scotea covorul din sufragerie şi-l ducea la bătătorul de covoare din faţa blocului. Îl întindea peste bare, după care, timp de cât de mare era supărarea, îl bătea până ieşea şi ultima particulă de praf. De obicei, dura între 15 şi 30 de minute de bătut intensiv, însă, în momentele în care era mai obosit se putea întinde la trei sferturi de ceas de bătut, hai să-i zicem… lălăit.

N-aveam treabă cu Tudorel, părea a fi om bun. Astfel, social vorbind, e mai bine să-ţi baţi covorul decât nevasta. Insă, adevăratele probleme apăreau atunci când omul nostru sosea beat, în jur de ora 2.30 AM, acasă, căci de fiecare dată nevastă-sa reuşea să născocească nişte motive pentru a naşte un scandal monstru.
Tudorel, om cu frica lui Dumnezeu, în loc să-şi plesnească nevasta, îşi scotea covorul din sufragerie şi, timp de 20 de minute, plesnea urechile a 170 de locatari, cu pocniturile sale de covor.
Ieşeau vecinii pe la ferestre, oropsiţi de somn, strigând: Băă! Fă, mă, şi tu ca noi! Dă-le dracu de covoare, că n-au nicio vină! În plus, mai mergem şi noi la serviciu…

Omul ăsta a continuat să îşi agreseze covoarele până în 2001, când, dintr-o dată, s-a oprit. Nu ştiu sigur ce l-a făcut să pună sfârşit învăţului său. Să îi se fi rupt mânerul paletei? Nu ştim.
Să fi fost de vină deplasarea bătătorului, cauzata de loviturile sale? Nu ştim.
Să fi urmat sfatul vecinilor, cu o urmărea mai gravă, şi să fi ajuns într-un loc în care ar fi putut să bată covoare… pe mai multe bare.

Nu ştim!

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: