Skip to content

Cum ajută un fost muncitor al uzinei Electroaparataj la construirea maşinii timpului

Aprilie 22, 2011

Doi cercetători japonezi de la institutul de cercetare şi proiectare Idioko, susţineau, săptămână trecută, într-un interviu acordat în exclusivitate postului de televiziune Discovery Channel, că ar fi inventat un dispozitiv ce ar face posibilă deplasarea în timp.

Încă în stadiul de proiect, invenţia japonezilor, asemănătore unui accelerator de particule, constă în realizarea unor „porţi” capabile să transmită de la una la alta materiale cu o viteză mult mai mare faţă de cea a luminii.
Aşezate în cerc, materialele transmise de la o poartă la alta ar fi căpătat viteze inimaginabile, fenomen ce ar fi dus la o stopare a timpului din jurul lor, şi, mai mult, o derulare a acestuia înapoi, făcând astfel posibilă deplasarea în timp.

Dispozitivul are o poartă finală ce opreşte învârtirea materialelor, aceasta reprezentând locul de debarcare în călătoria în timp. Fiind primordial necesară, deoarece fără ea nu ar fi posibile eventualele încercări de călătorii, a fost deja construită în faţa clădirii institutului Idioko. Momentul finalizării construcţiei porţii finale este şi momentul limită, dacă se poate spune aşa, al datei in care se poate călători în trecut.
Drept urmare, din cauza constructiei recente, maşinăria poate funcţiona, momentan, doar pentru călătoria în viitor.

Însă, cercetătorii au un dubiu. Nu ştiu sigur dacă întreaga lor invenţie va da roade.

Nea Mitică Gherlău, fost bobinator la uzina Electroaparataj Titu, le oferă celor doi japonezi un sfat. „Să strângă, domn’le, piuliţa maşinăriei până când vor începe să apară pe stradă inidivizi îmbrăcaţi ca dracu, ce se vor holba la magazinul din colţ ca la un vestigiu. Atunci îşi dau singuri seama că alambicu’ ăla, al lor, a funcţionat.”

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: