Skip to content

Mi-e greu.

noiembrie 21, 2010

Comic modul in care am ajuns sa-mi petrec deocamdata majoritatea timpului. Liber ori nu.
Stiu eu durerile alea de spate care nu-mi dadeau pace? Le stiu! Eh, acum agravarea lor a inceput sa ma afecteze psihic.
Dupa patru consulturi, la patru doctori diferiti, dupa ionizari, magnetizari- „proceduri” definite in limbajul popular; dupa sase luni frumoase de ingerat calciu si fixatori- in zadar, am ajuns sa ma gandesc daca voi scapa vreodata de dureri.

Statul pe scaun a devenit un adevarat chin, ba chiar la facultate am fost supranumit „studentul porno” pentru ca in timpul cusurilor iau tot felul de pozitii dezinhibate atunci cand salasluiesc in banci. Si nu e de ras!

Alaltaieri am strabatut orasul dintr-un colt in altul. Dupa ce vineri, doctora care ma indopase cu pastile timp de sase luni mi-a spus ca ar trebui sa-mi faca aproximtiv 10 injectii, la rand, in coloana cu un medicament care, in urma consultarilor cu diverse persoane as fi aflat ca n-ar fi atat de benefic, am apelat si la sfatul altui medic.
Nu mica mi-a fost mirarea cand docotorul din urma mi-a confirmat inutilitatea injectiilor, prescriindu-mi alte medicamente, folosite, ce e drept in doze mai mici, de catre mine inainte de calcarea pragului cabinetului sau.

Pe langa acestea s-ar mai fi adaugat si cateva analize. Stagiul 1- de facut in Pitesti, iar stagiul 2- in Bucuresti, cu posibilitatea de a fi facute si in Pitesti, dar la un pret mai mare.

Sume

Am ajuns sa inteleg oarecum batranii omniprezenti in fata usilor medicilor de familie. Dar doar pe ăia cu pensii mici! In cazul in care as fi facut injectiile despre care vorbeam mai sus, ar fi trebuit sa platesc aproximativ 150 de lei, pentru toate. Dar, doar dupa ce mi-ar fi fost adiministrat calciu de 120 de lei.
Si asta la cel mai slab cabinet medical. In alte cazuri, doar o singura injectie ar fi costat 25 de lei- suma in care n-ar fi intrat, citez: „manopera”. Hopa, MANOPERA, auzi!

Am fost sa cumpar ultimele medicamente prescrise. O porcarie de Diclof**** si o alta porcarie de Cere*** costa, nici mai mult nici mai putin de 160 de lei.
Privindu-mi expresia faciala la auzul sumei, parusem a avea o criza de apoplexie. I-am spus imediat farmacistei sa reduca numarul tabletelor la jumtate. Stop!
– 75 de lei. Stop!
– Cat? Stop!
– Cat ati auzit! Stop!

Cu doar 50 de lei la mine si card de fidelitate am reusit sa cumpar un singur medicament. Noroc, daca se poate spune si asa, ca doctora mi-a spus sa-l iau pe al doilea doar in cazul in care primul nu-si face efectul. Si asta mi se pare ca suna suspect, ba chiar suspect de suspect.

Ca tot vorbisem de stagiul 2 de analize; trebuie sa ma gandesc bine daca voi accepta sa le fac in Pitesti, pentru 300 de lei, sau daca voi baga benzina de 200 de lei pentru a ajunge in Bucuresti si a le face acolo cu 30 de lei.

Urări

Nu concepeam utilitatea urarii: „Sanatate!”. Insa acum am inceput sa percep mai bine unele lucruri.

Sanatate!

Reclame
5 comentarii leave one →
 1. noiembrie 21, 2010 9:41 pm

  Hai ca Diclofenacul nu e chiar asa de scump. Mai folosesc si eu din cand in cand. Si, mai ales, le duc parintilor la tara sa isi combata durerile lombare.

 2. suntjos permalink
  noiembrie 22, 2010 12:11 am

  Oarecum, 51 de lei flaconul cu 20 de tablete. 🙂

 3. noiembrie 22, 2010 12:58 pm

  Aaa, tu iei tablete? Eu cumpar gel. Gelul e mult mai ieftin.

 4. suntjos permalink
  noiembrie 22, 2010 8:03 pm

  Dap, stiu. 🙂
  Eu am trecut la grupa mare de durere :))

 5. venera permalink
  noiembrie 30, 2010 7:37 pm

  tare articolul……imi place mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: