Skip to content

Conservatorismul ne-a mâncat ficaţii! – ep. II – Focul lui Sumedru

octombrie 25, 2010

Pana in 2006 se obisnuia ca in spatele blocului meu sa se desfasoare, organizeze, ori sa se incinga la propriu si la figurat, asa-zisa datina a folcului lui Sumedru. Se strangeau 10~15 adolescenti conservatori, altfel cum, si se apucau de reinviat cutume.

Insa, din moment ce erau locuitori ai urbei, nu aveau cum sa arda resturi de coceni sau alte ramasite ale recoltei pentru a arata recunostinta vreunor zei, dar improvizau pe ici, pe colo. Strangeau, dracu stie de unde, cauciucuri; le grupau apoi le aprindeau de se isca un foc masurabil in 2 etaje. Despre fum nu doresc a vorbi. Si asta se intampla de cand ma stiu, an de an.

Interesant e ca nimeni nu avea nimic de remarcat in momentul ala. Adica, bun! se strangeau niste oameni, aprindeau un foc imens intre blocuri. Nimic aiurea in asta!
Da! dar dadeau foc la niste cauciucuri… Ce-ai cu ei? respectau traditia! ma rog, o respectau…
Pai tot traditia spunea ca cei adunati in jurul focului sa stranga carbunii din foc pentru a fertiliza, cu ajutorul lor, gradinile. Da?

In final anii au trecut, focurile s-au stins, iar acum ma intreb datorita cui a fost posibil. S-au sesizat „ai mei ca brazii” de la Protectia Mediului si au pus apa in detrimentul gazului peste mica traditie inflacarata; s-a pus mai mare pret din 2006 incoace pe anvelope, ori divinitatea s-a saturat a primi drept ofranda- dioxina, si a luminat mintea a ţăroşanului?

Reclame
One Comment leave one →
  1. octombrie 26, 2010 5:11 pm

    S-au mai schimbat generatiile, cred.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: