Skip to content

Căsătorie pe termen limitat

octombrie 18, 2010

Oricat de chior ai fi in saptamana oarba, oricat de „acceptabil” ti-ar parea chipul persoanei de langa tine si nu in ultimul rand, oricat de mare si de rabdatoare ar fi dragostea dintre doua persoane, trebuie sa realizam ca la un moment dat toate aceste concepte dispar lasand in urma lor, poate indiferenta, poate respect, poate ura.

Nu poti nega ca dupa un timp, unul dintre membrii cuplului (neintroducand aici amanta) tinde sa se plictiseasca peste masură de persoana cu care a ales sa isi petreaca viata, pana in finele ei. Proportia e greu de stabilit, s-ar plictisi oare mai mult barbatii… sau femeile; sau persoanele care nu au in apropierea casei un vecin bun la toate.
Problema, spinoasa de altfel, se pune in momentul in care dupa un anumit numar de ani traiti laolalta, însurăţeii nu mai gasesc acel ceva ce-i unea odinioara si aleg sa se desparta.
Trebuie sa stim ca in momentul de fata, statul ofera o minima garantie pentru fiecare dintre parti, in cazul in care, de comun acord, hotarasc ruperea actului de casatorie. Că mai ia el fotoliu plin de molii a lu’ soacră-sa venit pe fisa de transfer a nevesti-sii; că ea se alege cu un acvariu pentru care n-ar fi contribuit niciodata, in interiorul casniciei, cu nici macar o punga de macare pentru pesti; ca el trebuie sa-si vândă masina oferita mostenire pentru a despagubi cine stie ce alt bun imobil achizitionat in timpul casatoriei; …nimicuri ce nu pot fi suportate de catre nimeni.

Insa, bine ca exista, iata, aici si un „insa”; aceste nimicuri pot fi inlaturate printr-un certificat de casatorie pe termen limitat. De altfel, foicica asta ar consimti legatura dintre doua persoane, doar pentru o anumita perioada de vreme. Daca in momentul de fata casatoria se face pe termen nelimitat, lucurile se pot schimba.
De ce sa te legi la cap pentru o viata, daca migrena tine doar cativa ani?

Certificatul astfel incheiat pentru o durata de patru ani, cu posibilitatea reinnoirii, ar putea stinge anumite drepturi stanjenitoare,  iar pe langa asta ar putea oferi accesul la o reorientare a soţilor, dupa perioada cu pricina.

Precum in cazul contractului de munca.

Bineinteles ca metoda prezentata mai sus nu aduce niciun beneficiu, dar cand a fost mariajul o metoda de ajutor reciproc?

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: