Skip to content

Bileţel către iubitorii de muzică dată tare

septembrie 6, 2010

Razboaie intre iubitorii de rock si cei de manele mereu vor fi purtate, la fel ca si intre cei ce asculta reggae si cei ce asculta muzica populara, ori house deplasat. Probabil ca omul se naste cu o ura, si nu in ceea ce priveste genul diferit de muzica pe care-l asculta prietenul sau vecinul. Ura purtata de catre om cred ca e indreptate mai degraba impotriva tuturor celor care i se opun, mai ales atunci cand e ferm convins ca punctul sau de vedere e 100% drept.

Ma rog, punctul sau de „ascultare”! in ceea ce „priveste” muzica, deoarece muzica, ca si dragostea, pe langa faptul ca se asculta, se mai si simte. Iar daca unei persoane guta ii transmite ceva, nu ai cum sa o intorci de la ascultat manele. Ca si in cazul unui individ, care e convins ca versurile rammstein l-au ajutat sa treaca peste o dificultate emotionala.
Cand se intampla astfel de lucruri, ambii indivizi vor ridica in slavi interpretii de muzica amintiti mai sus, crezand ca fiecare in parte asculta melodia relativ „corecta”.
Insa interpretarea, melodia, formatia corecta nu exista, deoarece fiecare individ in parte asculta doar ceea ce vrea si-i PLACE. Iar asa cum stim, scara de valori e conceputa si aranjata diferit de la o persoana la alta

Nu-mi pare semn de maturitate sa-ti acuzi un prieten ca e prost doar pentru faptul ca asculta cine stie ce gen de muzica. Deprinderile pe care si le insusesc oamenii dupa ascultarea si ajungerea la indragire a anumitor genuri muzicale, sunt doar niste miscari ale corpului, impulsuri necontrolate ale creierului, pe baza carora nu trebuie in niciun caz sa etichetam o persoana.

Ala e prost, asculta manele, scuipa seminte si ragaie ca un porc in timp ce-si priveste conationalii jucand tennis de picior.
Ala e idiot, poarta o freza de doi lei, asculta vreun hotel din cine stie ce capitala japoneza.
Ala e cretin, da din cap necontrolat cand asculta rammstein.

Ragaitul, coafura, scuipatul, miscatul capului pe verticala si alte semne, tin de civilizatia oamenilor, iar prea putin de modelul comportamental indus de un anumit gen muzical. Ca unii sunt predispusi, comportamental, sa asculte un anumit gen de muzica… asta e altceva, despre care nu doresc a discuta in aceasta pledoarie.

Ceea ce am vrut sa spun mai sus e o simpla introducere „suava” pentru „frustrarea” mea de astazi, in care voi pune un DAR:
Fie ca asculti muzica populara, rock, simfonica; manele, house, bause, mause, rap, ori vreun radio comercial, sau vreo guerilla- ASCULTA-L IN ASA FEL INCAT SA NU DERANJEZI PE ALTII.

Da-l in cacat incet, ca poate cei ce-ti sunt imprejur nu au chef sa-ti auda interpretii favoriti. Stii cum e cu scara de valori? Am vorbit mai sus de ea. Poate altii ii considera cei mai prosti behaitori in microfon, in timp ce tu-i vezi aurul sonor al inimii tale.

Vrei sa asculti melodia cu volumul dat la maxim? Pune-ti tată căşti; du-te la club; la restaurant; poate eu am chef sa ascult sunetul naturii.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: