Skip to content

Sensuri de Pitesti

septembrie 4, 2010

Inca doua intersectii cu sens giratoriu si Pitestiul o sa ajunga un oras cu prioritate de „stanga”. Fara implicatii politice.
Astazi am avut ocazia si il vad si pe cel de pe Bulevardul Libertatii, dupa ce in urma cu trei saptamani ma invarteam spre bucuria inimii mele in sensul giratoriu din Exercitiu, terminat si el destul de repede de la startul lucrarilor.
Daca initial priveam cu reticenta constructia scuarurilor in mijlocul intersectiilor pitestene, mai ales in cazul „Craiovei”, cand pentru amplasarea sensului giratoriu au fost desfiintate semafoarele, acum am ajuns la sentimente mult mai senine, solutia aleasa de ADP parandu-mi de-a dreptul „inteligenta”, sau ma rog, ideea data Administratiei Domeniului Public de vreun pitestean cu scaun la cap.
Probabil ca in cateava saptamani vom vedea si pe Bulevardul Republicii un giratoriu, observate fiind sapaturile si desfiintarea semafoarelor in urma cu cateva zile.

Sa punem la pamant, aproape, toate semafoarele scapand o data cu ele si de secundele pretioase piredute in trafic. Sa le inlocuim cu spatii verzi rotunde, facand si economie la curent. Nu asa de multa, ca spatiile alea verzi mai trebuie si irigate.

Sa schimbam, zic, si ceea ce a mai ramas neschimbat, pe ici pe colo, dar sa avem mare grija cu bucurestenii. Mare grija, mai ales atunci cand sunt in interiorul sensului giratoriu si-ti ofera prioritate.

Reclame
3 comentarii leave one →
 1. septembrie 5, 2010 8:35 am

  Dar pentru pietoni nu e mai greu fara semafoare?

 2. suntjos permalink
  septembrie 5, 2010 11:39 am

  Poate ca da, poate ca nu. Din moment ce se impart sensurile de circulatie cu refugiu la jumate, imi pare mult mai usor de traversat. E mai greu in locurile in care nu prea ai vizibilitate- ca pieton.
  Dar si decat sa tina semaforul 10 secunde, ori aproximativ, cum se intampla pe calea bucuresti… :))

Trackbacks

 1. De ce sunt idiot? | sunt jos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: