Skip to content

Băgări de seamă despre învăţământul universitar

August 22, 2010

Spre exemplu: se ia o sectie oarecare a Universitatii de Stat din Pitesti pentru realizarea studiilor de licenta la „zi”. Se fac calculele, se obtin mediile, dupa care se trece la repartizarea studentilor, fara ca acestia sa sustina vreun examen.
Universitatea ofera 100 de locuri, dintre care 20 decontate de catre stat. Bineinteles ca cele 20 sunt ocupate indata de catre studentii eminenti.
Acum intervine problema. Cinci dintre ocupantii locurilor subventionate parasesc facultatea plecand in tari straine. Trece o saptamana- stundetii emigranti nu calca pe la vreun curs; mai trec doua saptamani- nici vorba de ei. Trec zilele, saptamanile, lunile fara ca unul dintre eminentii nostri sa puna piciorul in facultate, timp in care locurile raman subventionate, pentru cine altcineva decat pentru ei.
Legile sunt facute in asa fel incat ajutorul statului pentru cei cinci studenti sa fie pastrat pana la sfarsitul anului de studiu.

Stau si ma gandesc, in tot acest timp ce se intampla cu banii distribuiti de catre stat pentru cele cinci locuri de la „fara taxa”- caci la asta se rezuma tot, nu?
De ce nu se prescrie beneficiul studentului constand in subventia acordata de catre stat, in cazul in care el nu mai trece pe la cursuri timp de cel putin patru saptamani, din moment ce este incadrat ca urmand cursurile de „zi”?
De ce acest beneficiu nu e acordat unui alt student, evident de la „cu taxa”, din moment ce nu a fost conferit pe baza unui examen?

A, uitasem! ne cersim studentii plecati peste hotare, asteptand intoarcerea lor, pe principiul: „acasa o sa gasesti mereu un loc pufos si calduros”!

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: