Skip to content

Când dragostea dintre român si rotopercutantă rodeşte

August 20, 2010

Treci prin apartamentele romanilor si nu ai cum sa nu observi o arcada cu spoturi, ori un bar ce odinioara ar fi fost pervazul geamului dinspre balcon.
Nu e de mirare, se pare ca spartul zidurilor ce desparteau camerele apartamentelor comuniste a devenit un sport national, cerand a fi practicat de cati mai multi cetateni spre uitarea aspectului vechi.
Stiu un exemplu tocmai bun, vecinul de langa mine. S-a mutat in urma cu 5 ani in bloc, iar de atunci tot de surpat pereti se tine. In primul rand si-a dat jos peretele despartitor dintre balcon si sufragerie- cica isi face living. Toata lucrarea a durat cam 2 ani pentru ca tipul incepea treaba dupa ora 17, cam dupa ce sosea de la serviciu.
In partea a doua, adica dupa astia 2 ani, i s-a pus pata pe cele doua debarale si pe zidul ce desparte bucataria de sufragerie. L-a spart…, zicea ca-si pune acvariu cu pesti, „sa poata observa la televizor prin acvariu, si…, in general sa fie frumos”.
A reusit sa puna capat lucrarilor, insa planul lui maret de restilizare a apartamentului, nu a luat sfarsit aici. Acum s-a gandit ca ar fi bine sa aiba sufrageria si mai mare, punand la pamant peretele ce despartea unul dintre dormitoare- de hol.
Munceste la el de vreo 3 saptamani, ca e zid de rezistenta.

Trecand insa de la particular la general, nu pot sa nu observ cum tot mai multi romani se gandesc ca ar fi bine sa darame un zid daca vor lua in calcul o renovare a apartamentului.
Cautand o gazda, astazi, mi-am aruncat un ochi pe site-ul unei agentii imobiliare. Ce sa vad? Apartament cu trei camere redus la doua, sau chiar o camera. Apartamente ce odata ar fi avut patru camere- acum aveau doar doua. Ce e drept, mari! Locuinte de doua camere modificate in fel si chip.
Am vazut arcade, am vazut mese din marmura in milocul camerei, am vazut baruri.
Stau si ma intreb la ce iti pote folosi un zid, in mijlocul sufrageriei, pardon! livingului, ce joaca rolul unui bar- in cazul unui apartament de bloc. Iti pui nevasta sa te serveasca din spatele lui pentru a-ti da impresia ca esti intr-un restaurand de duzina?

In locul lor mi-as cumpara doua aprtamente- unul deasupra altuia si mi-as trage aşa o scara mişto, din apartamentul de la etajul I spre apartamentul de la etajul II. Prin interior!

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: