Skip to content

Doua chestii oficiale cu care-ti poţi şterge părţile dorsale

August 19, 2010

Statul roman mereu s-a priceput la aruncarea banilor contribuabililor pe fereastra. Elementele enumerate mai jos sunt doar exemple mici, ce pot fi insa, reutilizate de catre cetateni.

1. Carnetul de asigurat- eliberat odinioara de CNAS, cerand ca fiecare asigurat sa-l prezinte medicului pentru a fi consultat gratuit. Se inmanau vignete pe fiecare luna care trebuiau lipite cu indemanare pe spatele fiecarui carnet pentru a demonstra ca esti pur platitor de asigurari medicale.

La vremea respectiva primeam vignetele pentru carnetul meu, automat, din partea angajatorului parintilor, fiind „oferite” o data cu salariul. Le lipeam pe carnetel precum lipea un pustan abtibiluri pe un album cu fotbalisti.
Mi-a dat batai de cap la inceput, cand doctorul de familie nu voia sa elibereze o reteta daca nu i-as fi aratat carnetul de asigurat.

Evident s-a constatat ca e o porcarie fara margini si s-a renuntat la el in scurt timp, moment din care a devenit hartie igenică.

2. Cartea de alegator- o alta gaselnita mancatoare de bani. Bucati de carton, securizate, asemanatoare cartilor de identitate ce se cereau a fi utilizate musai dupa alegerile din anul 2000.

Aveau inscriptionate numele, codul numeric personal si domiciliul, langa o poza de buletin. Pe spate erau trecute 12 casute ce ar fi trebuit sa releve votul fiecarui individ.
Nu am folosit-o niciodata, si nu pentru ca nu am votat ci pentru ca, la urne, daca nu o aveai la tine, puteai utiliza si buletinul pentru a-ti exercita dreptul fundamental.
Ce e drept, nu mi-a trecut niciodata prin cap ca ar fi fost folosita pentru vot dublu.

Acum nu ţi-o mai cere nimeni- alta hârtie menajeră.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: