Skip to content

Aberând pe tema: Dragoste la prima vedere

August 12, 2010

Dragostea la prima vedere e un fel de credit doar cu buletinul. Adeseori te face sa alegi ceea ce e mai prost, probabil din simplul fapt ca alegerile le faci cu inima in astfel de cazuri. Ori poate cu alte inimi…
Insa, dupa ce organele de jos vor lasa functiile gandirii altor „institutii” ale corpului omenesc, vei realiza ca cele indrugate mai sus nu sunt doar vorbe goale.

Stiti reclama aia cu „Dansez pentru mine”? Aia in care esti sedus sa-ti cumperi masina visurilor tale, amanetandu-te intr-o mica masura? Aia e dragoste la prima vedere. De fapt intreg conglomeratul de fapte, legate intre ele sau nu, pana la atingerea masinii visurilor tale, sunt doar simple motive pentru atingerea dragostei la prima vedere. Unele ce te vor face sa nu gandesti rational.

Rolurile se schimba ulterior de cele mai multe ori in niste chestii greu de definit. Iti vei da seama ca masina visurilor tale nu iti va mai implini niciuna din cerintelede odinioara. Nu va avea aer conditionat, nu va avea comoditatea geamurilor electricte, ori a scaunelor incalzite. Unde mai pui ca va trebui sa o alimentezi cu benzina in ameste cu ulei. Deci va fi o masina complicata, pe care in scurt timp o sa incepi a o urî. O sa o abandonezi intr-un garaj, undeva, oriunde, nepasandu-ti catusi de putin de ea.
In acel moment iti vei da seama ca dragostea la prima vedere e costisitoare. Hei, stii, tu aveai o masina frumoasa, ce s-a intampalt cu ea? Iti va spune un amic.
A, nevasta-mea? sincer am si uitat de ea!

Eu, uneori, ma gandesc ca nu dragostea la prima vedere mi-ar aduce cele mai fericite momente din viata, precum am crezut dintotdeauna.
De fapt, un lucru frumos, ce ma va face sa-l plac din prima, nu va fi de folos ulterior. Va fi sinonimul produsului simplu de utilizat, ce are doua butoane- oprit si pornit. Lucrul visat; fiinta ce as crede dintotdeauna ca e ceea ce-mi trebuie; rezolvarea tuturor problemelor, chestia ce ma va face mereu fericit.

Insa nu e deloc asa. Fiinta mult visata va fi doar un bibelou asezat pe mobila mea. Imi voi aduce aminte de ea din cand in cand, probabil oferindu-i o ampla curatire de praf. Insa o voi pune inapoi in locul in care am asezat-o prima data, si pana la prima stergere de praf, nu-mi voi mai aminti de ea.

Poate sunt sadic cand spun ca lucrurile ce nu mi-au placut odata, au inceput sa-mi placa. Poate am inceput sa le observ utiliatate, frumusetea, splendoarea, fapt ce ma va face sa le iubesc inaintea altor calitati, de abia acum, dupa ce le-am etichetat ca „unele chestii pe care niciodata nu le-as dori in preajma mea”.

Sa inveti sa-ti placa! Asta e daruirea suprema. Urmata de o rasplata pe masura.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: