Skip to content

Părere de papagal

iunie 24, 2010

O campanie de presa „mincinoasa”, ce se bazeaza pe informatii false, precum cea precizata in strategiile CSAT-ului, nu ar trebui sa existe- si asta datorita faptului ca presa, profesionista, ca institutie mass-media, ar trebui sa transmita de regula informatii relevante, verificate, corecte; altfel s-ar mai numi ea presa?
Deci un asemenea comportament al jurnalismului, ce ar disemnia informatii false, ar trebui pedespist in vreun fel. Dar in niciun caz de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

Este adevarat si faptul ca o campanie de presa impotriva unei institutii, ori unui partid, poate cauza activitatii organismelor amintite, in cazul unui partid scazand drastic imaginea acestuia in ochii viitorilor alegatori, lucru ce nu-mi pare corect din moment ce o campanie este intoarsa numai impotriva unui singur partid, si nu impotriva tuturor partidelor. Insa, asemenea derapaje pot exista deoarece la ora actuala nu avem un „arbitru” format pentru a reglementa activitatile jurnalistice, dictand ce e bine si ce nu in aceasta profesie.
Insa revin si repet, CSAT-ul este o arma mult prea mare intoarsa impotriva jurnalistilor. Greselile acestora nu trebuie sesizate prin ascultarea telefoanelor, ori corectate prin arestarea lor. O excludere din breasla mi-ar parea o decizie normala, o decizie democrata.

Probabil se poate observa cu usurinta ca „antenele” sunt vizate ca vulnerabilitati; ele au difuzat cele mai multe campanii impotriva institutiilor statului. Nu tin cu acest trust, ba chiar din contra, nu l-am suportat niciodata, dar daca am merge pe principiul egalitatii, imi pare normal ca si o institutie mass-media pupincurista, una ce ia apararea puterii, sa fie considerata drept o vulnerabilitate a Romaniei. Fara a mai vorbi de libertatea presei, ori alte chestii sfinte.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: