Skip to content

Când ai rude în poliţie

Iunie 4, 2010

In urma cu o saptamana auzeam, in autobuz, cum un individ isi arata modestia si inteligenta tocmai soferului mijlocului de transport in comun.
Parafrazandu-l pe tip, cica ar fi posesorul unei neveste extrem de proaste, care ar fi produs un accident minor intr-o intersectie din Trivale.
Pe o straduta ingusta, individa ar fi incercat sa se furiseze intr-un loc de parcare in acelasi moment in care alt inidivid ar fi vrut sa faca acelasi lucru.
Atingerea masinilor a fost inevitabila, iar in urma ei, una dintre oglinzile retrovizoare ale autoturismului condus de „nevastă” ar fi avut de suferit rani majore. Sotul, adica tipul ce relata intamplarea in autozu, ar fi fost la momentul respectiv langa ea, si pentru decurgerea lucrurilor intr-o maniera corecta, s-ar fi dat jos din automobil.
I-ar fi spus celuilalt individ ca e un dobitoc, ca de altfel si nevasta-sa; pentru ca daca unul dintre ei nu ar fi fost asa, incidentul nu ar mai fi avut loc- bazandu-se pe logica: cel mai destept cedeaza primul si, ma rog, dă în marsarier.

Celalat sofer, n-ar fi stat mult pe ganduri si ar fi ridicat tonalitatea vorbirii, insa nu pentru mult timp, deoarece, sotul respectivei soferite l-ar fi pus la punct imediat aducand discutia pe un fagas normal:

Bă, taci, ca nici tu nu ai fost mai destept, si nici proasta de nevasta-mea! Hai, dă asigurarea ca imi repar eu oglinda, si scapam de balci; ca daca ma superi il sun pe vără-miu’ care e politist si ala iti da si amenda, iti da si puncte, tot ce vrei tu! Prostule!

Ameninţatul i-ar fi donat asigurarea, pentru repararea oglinzii, tipului cu rude in politie. Acesta din urma, s-ar fi laudat, dupa cum spuneam in inceputul articolului, soferului autobuzului.

Pai il cunosteam pe Costi, îl ştii şi tu nea Mitică! Costi! Costi il rezolva, ce dracu doar am facut scoala impreuna si pe langa asta suntem si veri!

Morala 1: E interesant cum ajutorul rudelor din politie vine si atunci cand ai dreptate si atunci cand n-ai! (in cazul nostru, ambii soferi avusesera o vina in accidentul produs).
Morala 2: E si mai interesant cum multi au ajuns sa se laude cu nedreptati, sa se laude cu anumite persoane ce sunt gata sa incalce legi pentru ei, si nu numai.
Morala 3: E interesant cum romanul fuge de responsabilitate, incercand orice alte tertipuri pentru a scapa de vinovatie- fie ea cat de mica.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: