Skip to content

Românii nici sa protesteze nu ştiu!

mai 20, 2010

Mi-a placut cum peste 40.000 de oameni s-au adunat ieri in fata guvernului pentru a-si striga ofurile, a tipa, si a purta sapcute ce l-a final s-au strans intr-un sac si s-au intros de unde au venit.
Mi-a placut sa vad inca dezorientarea multor indivizi ce au votat in toamna cu actualul executiv ca ieri sa  strige „Jos Basescu”. Mi-a placut cum multi au transpira, si-au rupt corzile vocale, “si-au confectionat” pancarte pe care le-au fluturat degajat si pasnic, acompaniati de sunetul mult prea subiectiv al portavocelor.

Si toate astea ca intr-un final, aceeasi protestatari, sa plece acasa la fel cum au venit. Dezorientati, manati mai mult de liderii sindicali, decat de criza.

Mugur Ciuvica afirma pe un post national de televiziune ca oamenii prezenti ieri la miting nu ar fi fost adusi in niciun caz acolo de catre liderii sindicali, ci ar fi fost manati intru totul de adevaratele nemulturi nascute din ultimele decizii ale guvernului.

Acum oare ma intreb, avand ca baza declaratiile domnului Ciuvica, cum se impaca spusele de bine despre protest ale celor aproape 100 de salariati (niciunul bugetar) ai Combinatului Petrochimic Arges plecati ieri la proteste, cu bunavointa liderilor sindicali ce pe langa faptul ca le-au pus mijloce de transport la dispozitie, au mai putut oferi si o zi libera, plus 100 de ron prima, 4 mici si doua beri pe caciula de muncitor la hanul Ciupa?

Cum se explica prezenta exacerbata a autobuzelor pline cu oameni veniti din toate colturile tarii la miting. Oare pensionarul y si pensionarul x au facut cheta si au inchiriat un autobuz pentru a a-si arata nemultumirea in capitala?
Oare nu e nimeni la mijloc? Oare adevaratii protestatari, mult prea nemultumiti dupa cum se si declara a fi cei din sindicatul Sanitas s-ar fi adunat in Piata Victoriei pentru a dansa  dansul pinguinului cu zambetul pe buze? Si asta in semn de protest?

E ciudat totusi cum  bugetarii au avut ieri o putere „nesimtita”- in sensul propriu al cuvantului- de a misca masele. Sa ne amintim numai putin cazul grevei de la metrou. Oare vreun medic in acea perioada a fost solidar, ridicandu-se din biroul sau pentru a protestata cot la cot cu angajatii Metrorex?  De ce ar face-o si „proletariatul” in cazul de fata pentru bugetari. Spirit solidar? Pe dracu…

Trecand peste toate intrebarile ce atrag sau nu raspunsuri dubioase macar in randul cititorilor, voi incerca sa termin articolul intr-un mod tragi-comic. Imi permit sa fac o remarca.
Romanii adusi sau nu cu forta- mai mult sau mai putin ademeniti: Nu stiu sa protesteze! Cel putin ieri, oamenii adunati la miting asta au demonstrat.
Au demonstrat ca ei protesteaza ca niste marionete cu sepcute in cap, pentru 4 mici si-o bere, pentru o zi libera, pentru privilegiul de a dansa dansul pinguinului in fata televiziunii.

Dar nu ma mira. Ba chiar deloc.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: