Skip to content

Zvonuri despre tatuajele cu litere chinezeşti

Aprilie 23, 2010

Printre locuitorii urbei circula cateva legende moderne despre tatuaje, care fac referire in special la caracterele chinezesti tatuate pe diversele parti ale corpului. Le-am auzit chiar ieri din gurile unor faimosi purtatori de desene „impielitate”.

Cineva povesteste despre un amic de pahar, cum ca dupa o vizita la un salon de tatuaje s-ar fi ales cu o frumusete de insemn chinezeasc, care tradus in limba romana ar fi inseamna: „Nimic fără Dumnezeu”.
Posesorul tatuajului ar fi purtat mandru insemnul chinezeasc pana in ziua in care, ajuns la facultate, ar fi intrebat-o pe Xuan Li (o chinezoaica sosita tocmai din Hubei pe meleagurile autohtone pentru a urma studiile de licenta) despre traducerea tatuajului lui.

Ar fi ramas oarecum perplex cand aceasta i-ar fi spus sincer, ca are tatuat pe mana cuvantul „Pătură” si in niciun caz „Nimic fară Dumnezeu”.

Singura explicatie logica in cazul lui fiind faptul ca artistul s-ar fi inspirat in desenarea tatuajului chinezesc de pe o eticheta a unei ţesături dreptunghiulare pufoase, venita tocmai din RPC.

Un alt mit asemanator cu cel din urma, l-am auzit intr-un mijloc de transport, cand doi indivizi, cam neseriosi ce e drept, se aratau indignati de faptul ca fratele unuia dintre ei ar fi fost tatuat „nelegitim” tocmai pe biceps, cu o litera chinezeasca, care dupa multe cautari pe internet s-ar fi dovedit a inseamna „sac de ciement”.

In cazul lor, situatia nu ar fi fost asa de grava, caci pârâtul, posesorul tatuajului, se zvoneste ca ar avea un biceps de ciement, deci probabil documentarea asidua de pe ambalajele sacilor de ciement a artistului tatuator nu ar fi fost in zadar, chiar daca pârâtul si-ar fi dorit cu totul altceva de la insemnul sau.
Dar ce se face saracul „pătura”? ca nici macar nu poarta porecla asta.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: